torsdag 6. januar 2011

Tannproblemer hos kanin

I dag hadde vi besøk av kaninen Vaffel som er en kosete men bestemt liten dame! Eieren er flink til å holde på med Vaffel så hun ser fort når noe er galt med henne. I dag kom hun fordi Vaffel hadde blitt litt mer grinete hjemme! Det var ingen synlige tegn til tannproblemer på "utsiden" av munnen, hun spiste normalt og siklet ikke. Men hun hadde hun litt løs avføring slik kaniner kan ha ved munnhuleproblemer. Ved undersøkelse hos oss fant vi fine fortenner men forholdsvis tydelige tannspisser på kinntennen. Det betyr at lille Vaffel måtte i narkose og få slipt disse tennene. På bildet kan du se fine fortenner i overkjeven mens det litt lenger inn i munnen kan skimtes en tydelig spiss på kinntenne. Denne vil med tiden bli stadig skarpere og kan skjære inn i kaninens tunge.
Vaffel lå fint i narkose og til tross for at munnen er liten og trang fikk vi slipt vekk de spisse kantene. Etterpå lå hun varmt i buret med masse høy rundt seg til hun våknet. Vaffel er en sosial dame som gjerne vil ha menneskekontakt, så hun fikk mye kos. Maten kastet hun seg over og da sa hun tydelig at hun ville ha den i fred!

Du kan lese mer om munnhuleproblemer hos kanin og gnagere på hjemmesiden vår: http://www.hadeland-dyreklinikk.no/hXGXCmxlbU5J.7.idium

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar