tirsdag 25. januar 2011

Observante eiere

Forrige uke hadde vi besøk av Tassen, der eier hadde observert litt vage symptomer... 
Tassen var ikke helt slik han pleide å være, ville ikke hoppe opp og virket ikke like glad. Han har tidligere blitt diagnostisert med urinvegsbetennelse, som desverre ofte blir kroniske på katt, så dette var en mulig diagnose. Eieren til Tassen er flink til å se når Tassen ikke er i form, og hun har alltid hatt rett tidligere når hun har reagert på noe! For andre er det lett å blåse av at eier blir urolig for "småting".
For oss på klinikken er det en selvfølge å ta det eier sier alvorlig; eiere som reagerer på at "noe" er galt, har nesten alltid rett i det! De bor sammen med kjæledyret sitt og tolker det eneste "språket" dyret har å vise oss; nemlig hvordan det oppfører seg!
Med kaldt vær ute og en mulig blærekatarr var vi selvsagt interessert i å undersøke Tassen for mulige sykdommer og å få tatt en urinprøve av pusen. Tassen er en velstelt katt med flott og glinsende pels. Som så mange katter er han veldig tolerant overfor mennesker og lar veterinæren undersøke det som er nødvendig. Han er helt stille og klager ikke på at vi ser og klemmer på ham. Det var ikke noe å anmerke ved undersøkelsen, unntatt ett område. Da veterinæren fikk frem en tydelig smertereaksjon ved å undersøke ryggmusklene flere ganger på samme sted, var vi på rett spor i forhold til diagnosen. Det ble ikke funnet sår, han hadde ikke feber og han beveget seg normalt når han gikk.
Eier kunne deretter fortelle at hun hadde sett at Tassen hadde hatt en konflikt med en annen katt ute på gårdsplassen der det var flere issvuller som han sannsynligvis hadde slått seg på, da kattene rullet rundt i kamp. Tassen ble satt på inflammasjonsdempende og kjærlig pleie, med mest mulig ro i noen dager.
Eier ble kontaktet igjen i dag og Tassen har blitt helt seg selv igjen, allerede!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar