onsdag 26. januar 2011

syk storpuddel

Trine er en søt og god storpuddel som vanligvis oppfører seg som storpudler flest; livlig og glad. For tre år siden ble Trine plutselig slapp og likegyldig. Storpudler kan få en sykdom som kalles for Addison og som har flere uspesifikke symptomer som likner på mange andre sykdommer. Addison sykdom skyldes at det er noe galt med hormonproduksjonene i binyrene. Trine ble utredet og fikk diagnosen Addison ved "Smådyrsjukehuset på Gjøvik" og har siden fungert veldig godt på medisiner.
Men før helgen ble Trine slapp og likegyldig igjen.... Nettopp fordi hun har denne diagnsoen, blir alle mer på allerten når hun blir syk, både eiere og veterinæren. Trine ble undersøkt klinisk, det ble tatt blodprøver og hun ble lagt på væske som passer til at hun hadde fått et nytt Addisonanfall. Det var en nervepirrende kveld fordi Trine ikke ble noe særlig kvikkere til tross for at det ble gitt behandling som passet med de funnene vi hadde gjort.
Heldigvis skjedde det omsider noe; i det ene øyeblikket var det en slapp og matt Trine som såvidt klarte å vifte litt høflig på halen ved en av undersøkelsene - mens halvtimen senere sto hun på alle fire og ville ha oppmerksomhet, kos og allerhelst litt MAT! Siden ble hun bare sprekere og sprekere og ble koblet fra væskedryppet utpå natten. På morgenkvisten var hun lei av å ligge rolig og var veldig klar for å dra hjem til sitt vanlige, frie liv på gården!

Du kan lese mer om Addisons disease her:
http://www.puddelklubb.no/dokumenter/addison.pdf

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar