mandag 11. april 2011

Påske: Del 1 - på tur med hunden

Fin hund med fint dekken!
Trening: Pass på at hunden ikke overanstrenger seg på fjellturen! Legg lista etter hvor bra trent den er fra før og om den er vant til å være med på skitur. Ta også hensyn til alderen på hunden.

potevoks, potevask og sokker selges hos oss!
Labbestell: Smør labbene med potesalve før og etter turen. Har hunden masse pels som det lett fester seg snø i, kan det være lurt å klippe den litt. Mange bruker også potesokker og da bør man ha med noen i reserve, siden det er lett å miste.



Vi har varme pledd til hunden!
 Husk at det kan bli kaldt for hunden når dere tar hvilepauser eller hvis det blir væromslag. Bruk gjerne dekken eller dress. Ta med noe hunden kan ligge på i pausene eller bruke en varmepose.

Vi selger hundesolbriller!
Det kan være sterkt lys på påskefjellet for både folk og dyr. Det finnes spesiallagede solbriller til hunder men det kan være lurt å venne dem til disse i god tid.
For øvrig kan hunder også bli solbrente der huden er tynn og blek. For eksempel på øreflippene og neseryggen, bruk et tynt lag med solstift hvis du tror hunden din er utsatt for dette.

Lunsjbokser passer ypperlig på tur!
Ta med mat til hunden også på turen, lunsjbokser eller tilsvarende er hendige forpakninger. Husk at hunder vanligvis ikke liker appelsin og at de ikke skal være med å dele Kvikk Lunsjen!

Det kan være lurt å ha med en førstehjelpspakke til hunden på tur. Den er liten og hendig og tar liten plass i sekken og er en god vane å ta med!
Førstehjelpsmappe som er liten og velfylt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar