tirsdag 12. april 2011

Påske Del 2 - på hytta

Sjokolade: skal IKKE gis til hunder. Kan få fatale følger i forholdsvis små porsjoner, særlig den mørke typen. Mange har med sjokolade på skituren og mange har påskeeggjakt der småegg gjemmes på forskjellige steder. Sørg for at alle blir funnet av mennesker…

God mat: hunder som ikke er vant til å spise for eksempel lammestek kan lett få løs mage av den nye dietten. Skulle hunden din få diare kan det være lurt å ha probiotika med seg på turen, vi kan anbefale flere typer.
Bein anbefaler vi at hunder skal holde seg langt unna! De setter seg lett fast på forskjellige steder i mage og tarm og en syk hund som evt. må opereres er ikke det de fleste ser for seg som drømmepåske!


Pass på andre giftige produkter som for eksempel påskeliljer og tulipaner, selv om de ikke smaker så godt….



Det kan være lurt å kartlegge hvor dere skal dra med hunden hvis den blir syk mens dere er på hytta. Er du i tvil kan din vanlige veterinær kanskje hjelpe deg med anbefalinger, eller du kan lete på Dyreklinikk.no for å finne nærmeste veterinær der du skal reise.

Hunder kan bli borte i et fremmed miljø! De fleste hunder er nå mikrochippet og har derved en sikker identifisering hvis de blir funnet. Det kan være en fordel å henge en tags i båndet med telefonnummeret til eier, slik at den som finner hunden slipper å reise til noen som har avleser (ofte veterinær) for å finne telefonnummeret til eier.
Både båndet og tagsen kan falle av så det anbefales likevel ikke å bruke dette som eneste merking!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar