fredag 17. juni 2011

Brage og kloklippingen- Kloklipp - Del 3

Vi har desverre ikke bilde av Brage
men av denne nydelige damen som lett lar seg forlede til
intens godbitspising, enda hun egentlig ikke liker kloklipp!
For en tid tilbake kontaktet eieren til Brage oss for å få hjelp til å klippe klør på hunden.
Eier kunne fortelle at Brage ikke likte å klippe klør og at de hadde problemer med å holde de korte. Det begynte lett å blø og Brage motsatte seg kloklipp mer og mer.

Kloklipp er noe mange synes er vanskelig! Vi er vant til å hjelpe eiere til å mestre dette selv, ved at vi lærer dem både hvordan man skal klippe og hvordan man kan øve på dette. Hvis eiere ikke vil klippe klør så pleier vi å bli godt kjent med disse hundene, vi følger dem ofte i årevis og får tilpasset teknikken til hver enkelt.

Da Brage kom til time var eier med inn og holdt hunden. Brage var en sjarmerende og energisk hund som ikke ga noen "farlige" signaler i det hele tatt. Eier trengte ikke holde spesielt godt og Brage var ikke spesielt vill. Men Brage var derimot veldig glad i godbiter og var 100% fokusert på godbitskålen vår! Han hadde rett og slett ikke tid til å bry seg om at vi holdt på med labbene hans!

Hege klippet klør på hunden samtidig som Guro kontinuerlig fôret han med godbiter. Samtidig oppførte vi og eier oss rolige og vi unngikk dermed å stresse Brage.
Denne metoden fungerte veldig bra på Brage som på så mange matglade hunder.
Eieren til Brage fikk informasjon om hvordan han kunne trene på kloklipp hjemme ved å bruke samme teknikk. Det vi klarer her hos oss kan eier også få til hjemme!

Vi har kontaktet eier for å høre hvordan han synes det går med kloklippen. Han kunne fortelle at det går kjempebra å klippe klørene på Brage nå!

Her er en link til hvordan man kan trene en hund (som er atskillig mer utfordrende enn Brage!) av dyktige Dr sophia Yin:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar