torsdag 9. juni 2011

Kloklipp på dyreklinikken. Kloklipp - Del 2

Denne hunden gruer seg IKKE til kloklipp!
Men eieren vil helst at det er vi som gjør det likevel.
Mange hundeeiere gruer seg til å klippe klørne på hunden. De blir gjerne møtt med en belærende tone om at "dette må en hundeeier kunne" fra naboer og venner og kanskje t.o.m fra veterinæren?
Vi ved klinikken, vil gjerne lære eiere å klippe klør MEN det er lov å si at "Jeg vil IKKE klippe klørne på hunden min, kan jeg slippe det ?" Det er ingen forutsetning for å være en god hundeeier at man klipper klørne på hunden sin, det er en tjeneste man kan kjøpe seg eller få hjelp til av kompetente venner. (Det er heller ingen forutsetning at man skifter hjul på bilen selv, selv om man både har bil og kan kjøre den. Det er en tjeneste man kan kjøpe seg eller få kompetente venner til å gjøre!)
Det kan være mange grunner til at man ikke vil eller kan klippe klørene, og vi respekterer det, si bare ifra til oss!
Gobit er ikke juks!
Vi har mange hunder som kommer fast til oss for kloklipp og som har gjort det i mange år. Vi blir kjent med både eieren og hunden og lærer oss mye om hva som fungerer for de forskjellige hundene. En del eiere vil helst slippe å være med og sitter på venterommet. Mange hunder som vi kjenner godt står rolig på bordet og lar oss klippe, noen sitter i fanget. Noen er så nysgjerrig at de ikke oppfatter hva vi gjør fordi de er så spent på hva som skjer utenfor døren, andre er opptatt av godbitene som en av oss gir. Noen få må ha snutebånd og noen må holdes godt av en av oss.
Noen få må få bedøvelse, selv om vi helst vil  unngå det. Det er i såfall forbundet med at det ellers kan oppstå farlige situasjoner.
Hovedregelen er at kloklippingen hos oss blir en god vane der hunden blir tryggere og tryggere på situasjonen, fordi den vet hva som skal skje. Og eieren som sørger for at klørne blir klippet på denne måten, er gode hundeeiere som tar godt vare på hunden sin!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar