fredag 4. februar 2011

Påkjørt hund

Søndag kveld for et par uker siden, banket politiet på døren fordi de hadde mottatt en påkjørt hund. Hunden var antatt skadet i bakparten, og ble lagt inn ved klinikken. Etter en grundig undersøkelse hos oss fant vi ingen tegn til indre eller ytre skader hos hunden. Likevel kan kritiske situasjoner oppstå plutselig så vi anbefaler oppstalling og observasjon hos oss ca ett døgn etter påkjørsel, avhengig av hva man finner når man undersøker dyret.

Denne hunden hadde hatt flaks på flere måter. I tilegg til at han var skadefri så var han blitt tatt hånd om av en som kom i motgående fil og så at hunden ble påkjørt av en annen bil!
Husk at hvis man kjører på et dyr så har man plikt til å hjelpe! Ser man et påkjørt dyr, så skal man hjelpe dyret så godt man kan, kontakte veterinær og politiet.

Hvis hunden ikke er påkjørt, men er løs i trafikke bør den fanges inn så det ikke oppstår farlige situasjoner for både hunden og trafikanter. Hvis det er trafikkfarlig å fange en løs eller påkjørt hund, eller du er usikker på hunder, så ring politiet! En innfanget hund kan bringes til polititet eller det hundepensjonatet polititet henviser til. 
Man kan også dra til en veterinær for chipavlesing. Er hunden merket, tar det ikke lang tid før vi kan ringe eier slik at den kan hentes hos oss. Friske hunder bli sendt til et hundepensjonat hvis vi ikke finner eier. Men først kontakter vi politet, slik at de får registrert hendelsen der. Er det usikkert om hunden kan være påkjørt eller skadet vil vi ofte ha hunden en tid til observasjon for å se om hundens almenntilstand holder seg stabil før vi sender den til hundepensjonatet. 

Vi vil understreke at det er en stor fordel at hundene er id-merket, for alle impliserte parter. Da kan en gjenforening skje raskest mulig og skulle det være store og alvorlige skader på hunden, så er det viktig at man kan være med å ta avgjørelser om evt. videre behandling av hunden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar