fredag 25. februar 2011

Annerledes-dyrene

King på armen til matmor.
I en verden som higer etter det "perfekte" kan man lett dømme det som ikke ser så bra ut, eller som ikke oppfyller de normale normene. Vi, ved klinikken, velger å fokusere på at dyr skal ha det bra og ikke lide. Så spiller ikke utseendet noen rolle, mens livskvalitet får ta større plass.
Det betyr at blandingshunder og vanlige huskatter, halte og øreløse, gamle og støle skal behandles som de flotte individene de er. Prisen og stamtavlen til dyret har ikke noe å si for hva vi kan tilby og heller ikke for den kjærligheten som vi ser mellom dyr og eier. Det betyr også at misdannede dyr eller dyr med synlige skavanker ikke plager oss hverken som fagpersoner eller mennesker, så lenge det ikke medfører lidelse for dyrene! Kanskje det også er slik at "ikke-perfekte" dyr demonstrerer livsverdien for alt levende, slik at man blir mer tolerante overfor mennesker som ikke er så "perfekte"?
I denne sammenheng er gode, lille King et godt eksempel på en liten tass som glad og lykkelig springer rundt med sin misdannede fot. Foten er ikke smertefull og den hemmer han ikke på noen måte. Eier er veldig glad i hunden sin og tar godt vare på ham. Hun har valgt ham på tross av at han ikke oppfyller rasestandarden, og hun må iblant tåle at andre føler behov for å synes synd på hunden som har en slik fot.
Men det vet ikke King om, så han oppfører seg som alle andre hunder!

1 kommentar:

  1. Så nydelig liten King, da. Mye kjærlighet der. Flott innlegg. Enig i at individets liv og livskvalitet bør gå foran.
    Paula

    SvarSlett